2012. december 9., vasárnap

TUTTI FRUTTI KORONGOK


Nálunk a sütős-főzős magazinok nem csak az én kezemben forognak, hanem időnként a gyerekek is lapozgatják, és akkor megrendelést is adnak le. Így történt ez ezzel a sütivel is, amikor a nagyobbik fiam meglátta: "Anya, Te meg Apa ezt biztosan nem ennétek meg, de B-vel mi ketten szívesen!" 
Iyenkor nincs más hátra, mint irány a konyha és bármennyire is tiltakoztam a lelkem mélyén egy ilyen édesség ellen, a végeredmény izgalmas lett. Ebből is tanulság az, hogy nem minden az, aminek látszik!
Nagy előnye továbbá, hogy nem kell sütni, gyorsan összerakható, egyedül hagyni kell időt a hűtőben való pihenésre, utána pedig hűvösben kell tárolni, hogy ne olvadjon el. Ennyi!

(Ideális ha sietős Anyukáknak iskolába kell vinni valamilyen süteményt, vagy gyerekbulira készülünk). 




Hozzávalók kb 16-18 db koronghoz:


20 dkg fehér csoki
12, 5 dkg vaj
4 db koktélcseresznye
6 db teljes kiőrlésű keksz
1 evőkanál kandírozott narancs és citromhéj
2 evőkanál mazsola
1 evőkanál szárított vörös áfonya (opcionális)




A csokit és a vajat mikroban alacsony fokozaton összeolvasztom. (Mikro hiányában vízgőzfürdőn is olvaszthatjuk. ) Amikor megolvad, kézi habverővel simára keverem, majd hozzáadom a durvára vágott koktélcseresznyét (ha folyadékban eltettet használok, alaposan lecsöpögtetem). A kekszet nagyobb darabokra töröm, és a mazsolával, áfonyával, citrushéjakkal együtt a csokiba keverem. Ezután kb egy-másfél órára hűvös helyre teszem ( nem hűtőbe!!!) hogy öszeálljon, de még ne dermedjen meg teljesen. Ekkor kettéosztom és előveszek egy nagyobb méretű sűtőpapírt. A massza felét ráhalmozom és elkezdem a papír segítségével hurkává formázni, hengergetni egy gyúródeszkán. Kb 3-4 cm átmérőjű hurkává gyúrom, majd a papír végeit összecsavarom, mint a szaloncukrot. A másik adag masszával ugyanígy járok el. Végül mindkét csomagot a hűtőben hagyom legalább 1 éjszakán át pihenni.Másnap vastag karikákra vágom és keszes dobozba teszem őket, majd hideg helyen tárolom.

1 megjegyzés:

  1. Ezek a fiúk milyen cukik:) Abi is bőszen szokott mutogatni a monitorra, de ő általában a saját fotóimat ismeri fel, majd vezet a hűtő felé, hogy adjak neki valami finomságot:) Gyönyörű fotók Emma!:)

    VálaszTörlés